Volledig scherm
PREMIUM
In september 2018 verstuurde Eddie Klunder al een klacht over de kapotte lantaarnpalen. Pas deze week, op de dag van de uitzending van Radar, verscheen er weer licht op de parkeerplaats. © Frans Paalman

Maandenlang geen licht op parkeerplaats in Zwolle, tot tv-programma Radar langskomt: ‘Gaat ver dat dit nodig is’

Maandenlang moesten bewoners van de Tobiasstraat in Zwolle hun auto in het pikkedonker parkeren en welhaast struikelend hun tuindeur zoeken. Het probleem werd pas opgelost toen televisie-programma Radar er aandacht aan besteedde.

Voor bewoners van de Tobiasstraat, op de plek van voormalig ziekenhuis Weezenlanden, was een nachtkijker lange tijd geen overbodige luxe. De zeven lantaarnpalen rond de parkeerplaats weigerden alle dienst, tot afgelopen maandag. Precies op de dag dat consumentenprogramma Radar een item aan het probleem wijdde.

  1. Typhoon betovert Dominicanenkerk in Zwolle
    PREMIUM
    VIDEO

    Typhoon betovert Dominica­nen­kerk in Zwolle

    In de intieme setting van de Dominicanenkerk legt de Zwolse rapper Typhoon zijn ziel bloot. De man die ooit overwoog dominee te worden, maakt van zijn optreden een muzikale geloofsbelijdenis en is in de oude kerk helemaal in zijn element. Hij wilde een beroerd en tegelijk bijzonder jaar graag afsluiten op de plek die hem door moeilijke tijden hielp. Op momenten dat de Zwolse rapper/zanger Typhoon het afgelopen jaar nauwelijks licht meer zag, zocht hij het kapelletje in het Dominicanenklooster op om zijn hoofd tot rust te laten komen.