Mankato brengt leven in en om iconisch brugwachtershuisje Zwolle

videoHet beeldbepalende, in onbruik geraakte rode brugwachtershuisje bij de Twistvlietbrug komt weer tot leven. Het gloednieuwe kunstcollectief Mankato laat Zwollenaren er dit seizoen kennismaken met natuur en klimaatveranderingen.

Het is nog niet zo’n icoon als de Peperbus of de Wolk van de Fundatie, maar het opvallende rode brugwachtershuisje aan het Zwarte Water is al twintig jaar een baken in het landschap. Twee jaar geleden verloor het zijn functie als bruggenbedieningscentrum van Zwolle. In afwachting van een nieuwe, permanente functie, is het nu aan Mankato - ‘blauwe aarde’ in de taal van Noord-Amerikaanse indianen - om reuring te brengen in het gebouw en zijn omgeving, op het snijvlak van de wijken Holtenbroek en Stadshagen.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar A.G. via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.