Volledig scherm
De politie vond tassen vol opzetborstels van het merk Oral B in de auto. © Politie Landelijke Eenheid

Mannen met tassen vol opzetborstels gearresteerd in Zwolle

Twee mannen uit Georgië zijn donderdagavond opgepakt langs de A28 bij Zwolle. Het duo wordt verdacht van winkeldiefstal. In de auto van het tweetal vond de politie meerdere tassen met opzetstukjes van elektrische tandenborstels.

Het Georgische duo van 24 en 36 jaar kwam in het vizier van de politie tijdens een ANPR-controle. Hierbij worden kentekens gescand en als er bij een auto iets niet in de haak is dan wordt de auto van de weg geplukt. Bij de controle passeerde een auto met een Frans teken, maar de kentekenplaat kwam niet overeen met het type auto. Agenten haalden vervolgens de auto naar de kant van de weg. In de wagen werden meerdere tassen met opzetstukjes van elektrische tandenborstels gevonden.

Opzetstukjes worden veelvuldig gestolen door rondtrekkende criminele groepen. De politie spreekt hierbij van de term mobiel banditisme. De rondtrekkende groepen criminelen maken zich veelal schuldig aan diefstal, inbraken, oplichting, skimming en zakkenrollerij. De rondtrekkende criminelen plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen.

De opzetstukjes zijn in beslag genomen.

POPULAIR BIJ MOBIELE BENDES:

- Scheermesjes
- Pistache- en cashewnoten.
- Tandpasta (vooral Sensodyne)
- Babymelkpoeder 

Volledig scherm
Opzetborstels van elektrische tandenborstels zijn enorm gewild bij rondtrekkende bendes.
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle
    PREMIUM

    Parkeer­ruim­te heikel punt in toekomst­plan­nen Diezer­brink in Zwolle

    Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.