Volledig scherm
Koningin Maxima ondertekent, als erevoorzitter van Meer Muziek in de Klas, het MuziekAkkoord Helmond bij hogeschool De Kempel. Met het akkoord beloven 30 basisscholen in de gemeente Helmond dat zij structureel muziekonderwijs op hun eigen school gaan realiseren. ANP ROYAL IMAGES ROBIN UTRECHT © ANP

Máxima, Duncan Laurence, Gerard Joling en Wibi Soerjadi naar Zwols kinderfeest

Koningin Máxima zal met diverse bn’ers aanwezig zijn bij de tv-opnames van Het Kerst Muziekgala, op woensdag 18 december in de Zwolse IJsselhallen. 

Alle winnende klassen van het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show  zullen dan optreden als de grootste schoolband van Nederland. In de zaal zitten meer dan 1500 kinderen, én Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Uit deze regio is openbare basisschool De Vogelaar uit Raalte vertegenwoordigd. Leerlingen van groep 7 zullen voor de camera’s van AvroTros hun zangtalent etaleren. Net als voorgaande jaren nemen Buddy Vedder en musicalster Romy Monteiro de presentatie van het gala op zich. Naast veel jonge talenten, zullen ook Suzan & Freek, Gerard Joling, Wibi Soerjadi, Glen Faria en Duncan Laurence optreden. Het Kerst Muziekgala 2019 wordt op zondag 22 december om 21.25 uur uitgezonden op NPO 1. De laatste keer dat koningin Máxima Zwolle een publiek bezoek bracht, was tijdens Koningsdag 2016.