Rene Dinkelberg en Arie Tuinman van de actiegroep tegen verkeersoverlast halen handtekeningen op in het winkelcentrum van Holtenbroek, 400 mensen hebben inmiddels getekend.
Volledig scherm
Rene Dinkelberg en Arie Tuinman van de actiegroep tegen verkeersoverlast halen handtekeningen op in het winkelcentrum van Holtenbroek, 400 mensen hebben inmiddels getekend. © Frans Paalman

Meer woningen, meer verkeer, meer ellende. Dat is wat inwoners van Holtenbroek vrezen

In Holtenbroek houden ze hun hart vast. Met de mogelijke bouw van 280 nieuwe woningen langs het Zwarte Water wordt het nog drukker in de Zwolse wijk. En de verkeersoverlast is al zo groot, zo oordeelt een aantal bewoners. Een actiegroep zamelt sinds kort handtekeningen in om de woningbouw van tafel te krijgen. Zoals zaterdag in het winkelcentrum. 

 1. Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achterkleinkinderen in Australië
  PREMIUM

  Zwollenaar (84) in tranen: oplichter verpest trip naar achter­klein­kin­de­ren in Australië

  De 84-jarige Zwollenaar barstte in tranen uit toen hij vertelde dat een reis met zijn vrouw naar de achterkleinkinderen in Australië niet meer door kon gaan. Eerder dit jaar was al hun spaargeld weg na fraude door een oplichter die zich uitgaf voor medewerker van de bank. De 13.000 euro kwamen na een coulanceregeling wel weer terug, maar inmiddels is zijn vrouw te ziek om nog af te reizen.
 2. PEC Zwolle-speler betaalt eindelijk achterstallige salarissen uit in sushi-soap: ‘Dit is goed nieuws’
  PREMIUM

  PEC Zwol­le-spe­ler betaalt eindelijk achterstal­li­ge salarissen uit in sus­hi-soap: ‘Dit is goed nieuws’

  Een nieuwe wending in de sushi-soap rond PEC Zwolle-voetballer Sai van Wermeskerken en zijn zakenpartner Shinya Nabae. De twee zijn begonnen met het betalen van achterstallig loon aan de voormalige medewerkers van hun sushiwinkel. Daarmee voorkomen ze dat deze schuldeisers het faillissement aanvragen van het bedrijf. ,,Het was op het nippertje”, zegt advocaat Pascal Reichenbach.
 3. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?