Zwolles nieuwste woonwijk De Tippe (het gekleurde deel) in vogelvlucht, gezien vanuit Stadshagen. Linksboven de wijk Westenholte.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwolles nieuwste woonwijk De Tippe (het gekleurde deel) in vogelvlucht, gezien vanuit Stadshagen. Linksboven de wijk Westenholte. © Buro MA.AN

Met de deelfiets naar de moestuin in Zwolles nieuwste wijk De Tippe

videoEen geitenwollensokkenwijk? Nee. Maar in De Tippe, Zwolles nieuwste woonwijk, komen wel heel veel groene idealen en inzichten samen. Hoe dat er dan uit gaat zien? Nou, misschien wel zo:

Eind van de middag, je komt thuis van je werk met de (natuurlijk elektrische) deelauto. Even langs de centrale plek aan het begin van de wijk waar je pakketje is bezorgd. Ook de online bestelde boodschappen van AH liggen daar al op je te wachten. O ja, en in het repair café is je koffiemachine gefikst, dus die kan ook meteen mee. Thuis zet je de deelauto weg in de buurtparkeergarage. Overstappen op de fiets en nog even langs de moestuin waar alle wijkbewoners een aandeel in hebben, om wat verse groente mee te nemen. Voor het toetje zorgen de kinderen vandaag: fruit uit de boomgaard waarvoor jij en vijf buren allemaal een stukje tuin opgeofferd hebben toen je hier kwam wonen.