Met slachtoffer bedrijfsongeval bij oude IJsselcentrale in Zwolle gaat het naar omstandigheden goed

video + updateMet de vorige week bij een ernstig bedrijfsongeval op het terrein van de oude IJsselcentrale in Zwolle zwaargewonde man gaat het naar omstandigheden goed, laat een woordvoerder van zijn werkgever weten. Het slachtoffer raakte tijdens graafwerkzaamheden bedolven onder het zand. Nadat hij uit zijn benarde positie was bevrijd, is hij naar het ziekenhuis afgevoerd.

Volgens Michael van Keulen van centrale-eigenaar Engie was de man een geul aan het graven geweest om oude kabels te kunnen verwijderen toen het misging. Aannemer Koole in Vijfhuizen, waarvoor de gewonde man werkt, wilde net als Van Keulen aanvankelijk niets kwijt over de toestand van het slachtoffer. Nu komt Koole met de mededeling dat de man het naar omstandigheden goed maakt.

De oude IJsselcentrale -  officieel Centrale Harculo -  is sinds eind 2016 buiten werking. Sindsdien hebben op het terrein sloop- en opruimwerkzaamheden plaats, zegt Van Keulen.

Meerdere ambulances, de brandweer, politie en een traumahelikopter gingen na de melding die vrijdag rond 11 uur binnenkwam ter plaatse. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld. Het duurt gemiddeld vier tot vijf maanden voordat de uitkomst hiervan  bekend is.

Volledig scherm
Een politiewagen rijdt weg bij de IJsselcentrale. © Francisca Muller
Volledig scherm
De plek van het bedrijfsongeval wordt afgeschermd. © Stefan Verkerk