De Michaëlschool in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De Michaëlschool in Zwolle. © Frans Paalman

Michaëlschool uit Zwolle op slot vanwege vloed aan besmettingen: ‘Acht leerkrachten ziek’

De school op slot, kinderen die thuis achter het laptopje de les volgen. Het is het schrikbeeld van afgelopen winter, maar bij de Michaëlschool in Zwolle is dit weer realiteit. Alle kinderen zitten wederom thuis om hun lessen te volgen. Er zijn momenteel zoveel leraren besmet met corona, dat de school dicht moest. ,,Een duivels dilemma.” 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. ‘Betogen mag, maar deze stad wordt niet vernield’: burgemeester Zwolle leert van avondklokrellen
  PREMIUM
  reconstructie

  ‘Betogen mag, maar deze stad wordt niet vernield’: burgemees­ter Zwolle leert van avondklok­rel­len

  De dreiging van relschoppers om een coronaprotest in Zwolle te kapen, is maandag hardhandig in de kiem gesmoord. Burgemeester Peter Snijders heeft van tevoren stevig ingegrepen en de binnenstad hermetisch afgesloten. Daarbij heeft hij lering getrokken uit de onrust na het invoeren van de avondklok in januari. Demonstraties in Zwolle moeten wel mogelijk blijven. ,,Maar wij laten onze stad niet slopen.’’
 3. Stervoetballer John Rep over zijn jaar bij PEC: ‘In Zwolle boden de vrouwen zich niet spontaan aan’
  PREMIUM

  Stervoet­bal­ler John Rep over zijn jaar bij PEC: ‘In Zwolle boden de vrouwen zich niet spontaan aan’

  Op de vlucht voor Franse belastinginspecteurs dook Johnny Rep, de voormalige stervoetballer die donderdag 70 jaar wordt, in 1983 ineens op bij PEC Zwolle. Dat was wennen voor de aanvaller, die overal waar hij speelde - van Ajax tot Oranje, van Valencia tot Bastia - werd bejubeld en aanbeden. Want, zo merkte hij al snel, Zwollenaren zijn te nuchter voor heldenverering. Een gesprek over succes, verafgoding en ouderdom. ,,Ja, het gaat nu wel heel erg hard.”