Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Kerk in het centrum van Zwolle. © Frans Paalman

Miljoen voor restauratie Grote Kerk in Zwolle: ‘Begrijpelijk dat hier vragen over zijn’

Geld is er niet, maar de Grote Kerk in het centrum van Zwolle moet wel voor miljoenen gerestaureerd worden. De gemeente Zwolle springt bij met een garantstelling van 1,3 miljoen euro. ,,Het is begrijpelijk dat hier vragen over zijn.’’

Stichting Academiehuis Grote Kerk wil het eeuwenoude rijksmonument in het hart van Zwolle voor 4,6 miljoen euro laten restaureren. Na de recente vernieuwing van de kerk, is de bodem van haar schatkist echter in zicht. Volgende week besluit de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed of ze ruim 3 miljoen euro schenkt voor de Zwolse restauratieplannen.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.