Contact tussen buschauffeur en reiziger wordt de komende tijd zoveel mogelijk vermeden.
Volledig scherm
Contact tussen buschauffeur en reiziger wordt de komende tijd zoveel mogelijk vermeden. © Keistadnieuws

Minder bussen, treinen blijven rijden: Keolis past dienstregeling opnieuw aan vanwege corona

Vervoersmaatschappij Keolis past de dienstregeling opnieuw aan. Door de nieuwe dienstregeling rijden er in de hele regio minder bussen. Treinen blijven voorlopig nog wel volgens de dienstregeling rijden. 

De aangepaste dienstregeling gaat donderdag in en geldt tot en 2 mei. Keolis neemt deze maatregelen om de medewerkers te beschermen tegen het coronavirus. 

Zaterdag- en zondagdiensten

Vanaf donderdag vertrekken de bussen die van maandag tot en met vrijdag rijden volgens de zaterdagdienstregeling. Op zaterdag en zondag rijden bussen als op zon- en feestdagen. Scholierenlijnen en buurtbussen gaan niet. Bekijk hier welke buslijnen niet rijden. 

Op een aantal buslijnen is een aangepaste dienstregeling van kracht. Dat geldt in Deventer voor lijn 5 en lijn 7. In Zwolle zijn de dienstregelingen aangepast voor stadslijn 11lijn 29 naar Coevordenlijn 40 naar Meppel en lijn 161 naar Deventer. Ook de dienstregeling tussen Hardenberg en Hoogeveen is veranderd. 

Achterin instappen

De maatregelen die Keolis eerder aankondigde blijven ook gelden. Zo moeten reizigers achterin de bus instappen en kunnen ze alleen inchecken met een ov-chipkaart, e-ticket of een ticket van een servicepunt. Keolis roept op om zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand van medereizigers te blijven.