Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Motorclubs peinzen niet over oproep om thuis te blijven met Pasen: ‘Als ze willen rijden, kan dat’

Motorclubs in Oost-Nederland zijn teleurgesteld in de maatregelen die de Veiligheidsregio's hebben aangekondigd voor het paasweekend, nadat sommige motorrijders afgelopen weekend voor overlast zorgden. De clubs uit het oosten zullen hun achterban dan ook niet oproepen om thuis te blijven. ,,Als ze willen rijden, kan dat.”

Groepen motorrijders waren de Veiligheidsregio's in Nederland afgelopen weekend een doorn in het oog. Samen met groepen wielrenners zorgden zij ervoor dat bijvoorbeeld wandelaars in de verdrukking kwamen. ,,Zij konden geen kant meer op en konden hierdoor geen anderhalve meter afstand houden”, zei Hubert Bruls, voorzitter van alle Veiligheidsregio’s.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.