Volledig scherm
De motor van de overtreder is in beslag genomen op de A28 bij Zwolle. © eigen foto

Motorrijder houdt zich nergens aan op A28 bij Zwolle

Een motorrijder is bij Zwolle van de A28 gehaald. De man lapte met 148 kilometer per uur niet alleen de snelheidslimiet aan zijn laars. Hij zat ook nog eens met te veel drank aan het stuur, had geen rijbewijs bij zich en trok zich ook niets aan van het rode kruis dat gold op de baan waar hij reed. 

De politie plukte hem van de snelweg in de nacht van zondag op maandag. Hij krijgt in elk geval een proces-verbaal voor rijden onder invloed, het negeren van een snelheidslimiet en het negeren van een rood kruis. Of de man wel een rijbewijs heeft, weet de politie nog niet. Als dat niet zo is, komt er nog een overtreding bij. 

Uit een blaastest bij de motorrijder bleek 900 ug/l. Vier keer te veel voor een gevorderde bestuurder, tien keer de toegestane hoeveelheid bij een beginnende bestuurder. De motorfiets is in beslag genomen.

Over de identiteit van de man heeft de politie alleen bekend gemaakt dat het om een man uit Polen gaat.

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”