Volledig scherm
Archieffoto Museum de Fundatie. © Pedro Sluiter Foto

Museum de Fundatie ontvangt 600.000 euro van BankGiro Loterij

Museum de Fundatie in Zwolle ontvangt een extra bijdrage van 250.000 euro van de BankGiro Loterij. Het geld is bestemd voor het organiseren van concerten in de tuin van Kasteel Het Nijenhuis in Heino. 

Naast de bijzondere schenking ontvangt het museum ook nog eens 664.891 euro. Dit bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro én een bedrag van 364.891 euro. Dit laatste bedrag hebben fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor Museum de Fundatie te steunen.

Kasteel het Nijenhuis is een havezate in Overijssel. De kasteeltuin is het decor voor een reeks zomerconcerten, georganiseerd door Museum de Fundatie. De line-up bestaat uit acts die de verbinding zoeken met de collectie of een tentoonstelling.

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’