Volledig scherm
Archieffoto Museum de Fundatie. © Pedro Sluiter Foto

Museum de Fundatie ontvangt 600.000 euro van BankGiro Loterij

Museum de Fundatie in Zwolle ontvangt een extra bijdrage van 250.000 euro van de BankGiro Loterij. Het geld is bestemd voor het organiseren van concerten in de tuin van Kasteel Het Nijenhuis in Heino. 

Naast de bijzondere schenking ontvangt het museum ook nog eens 664.891 euro. Dit bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro én een bedrag van 364.891 euro. Dit laatste bedrag hebben fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor Museum de Fundatie te steunen.

Kasteel het Nijenhuis is een havezate in Overijssel. De kasteeltuin is het decor voor een reeks zomerconcerten, georganiseerd door Museum de Fundatie. De line-up bestaat uit acts die de verbinding zoeken met de collectie of een tentoonstelling.

  1. Eerste dieren buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’
    PREMIUM
    video

    Eerste dieren buurtboer­de­rij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’

    De schapen zijn al weg, geiten worden in de ochtend opgehaald. Op de plaats waar jarenlang kinderen hebben genoten van dieren, is het een komen en gaan van mensen die dieren komen ophalen of willen hebben. Beheerder Ray Bergman kreeg honderden reacties uit het hele land nadat hij liet weten dat buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle dicht gaat en hij voor ruim twintig dieren een nieuw plekje zoekt.