Volledig scherm
De twee gevonden fietsen op de A28. © Politie Zwolle Facebook

Mysterie opgelost: fietsen langs A28 bij Zwolle stonden op losgeraakte fietsendrager

Het mysterie van de snelwegfietsen bij Zwolle is opgelost. De fietsen zijn vanochtend tegen de vangrail langs de A28 gezet, omdat de fietsendrager was losgeraakt. ‘Helaas zonder de hulpdiensten in kennis te stellen’.

De fietsen werden rond 08:30 uur door de politie gevonden. Ze werden aangetroffen zonder eigenaar in de richting van Zwolle en waren volgens de agenten vermoedelijk afkomstig vanuit één van de noordelijke provincies. Het lukt de politie echter niet om te achterhalen van wie de fietsen zijn en dus doen zij een oproep via Facebook. ,,Mist u de fietsen of weet u wie de eigenaren zijn laat het ons even weten.’’

Dashcam

Met succes. De politie kreeg via sociale media beelden binnen van een dashcam. Op de video is een auto te zien die bij de fietsen staat. Via het kenteken kon de politie de eigenaren van de fietsen achterhalen. ‘De fietsen zaten op een fietsendrager, die deels was losgeraakt van de auto’, meldt de politie. ‘In verband met de veiligheid lieten de eigenaren de fietsen achter. Helaas zonder de hulpdiensten in kennis te stellen’. 

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.