De vier studentenflats aan het Talentenplein, met rechts de nieuwste flat waarin één etage vrijgemaakt is voor een woonproject met studenten en mensen die zorg nodig hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier studentenflats aan het Talentenplein, met rechts de nieuwste flat waarin één etage vrijgemaakt is voor een woonproject met studenten en mensen die zorg nodig hebben. © Pedro Sluiter

Na ex-gedetineerden nu nieuwe doelgroep in beeld voor Zwolse studentenflat

De leegstaande verdieping in de nieuwe studentenflat in Zwolle die bestemd was voor een woonproject met ex-gedetineerden krijgt een andere invulling. Plan is nu om studenten hier te laten samenwonen met kwetsbare jongeren met een ‘lichte zorgvraag’. 

  1. Beloning medewerkers in zorghuizen blijft achter en dat baart deze bestuurder zorgen: ‘Ik wil niet dat ze vertrekken’
    PREMIUM

    Beloning medewer­kers in zorghuizen blijft achter en dat baart deze bestuurder zorgen: ‘Ik wil niet dat ze vertrekken’

    Het loon van de zorgmedewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg blijft te veel achter bij andere zorgsectoren. Dat zegt Karin Leferink, bestuurder van de grote regionale zorgorganisatie IJsselheem. Ze breekt een lans voor alle collega’s met haar actie #dubbelecijfersvoordeVVT. ,,Ik wil niet dat medewerkers om het geld naar andere zorgsectoren vertrekken.”
    Zwolle