Aan mondkapjes is een gebrek in Isala. Een inzamelactie leverde meer dan 1100 stofmaskers uit de schilders- en bouw/sloop-branche.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan mondkapjes is een gebrek in Isala. Een inzamelactie leverde meer dan 1100 stofmaskers uit de schilders- en bouw/sloop-branche. © Rob Engelaar

Na vuurwerkbrillen ook mondkapjes-actie van KNO-arts Isala Zwolle groot succes

,,Isala is voor de eerste dagen uit de brand wat het tekort aan mondkapjes betreft’’, zegt een opgetogen Elisabeth Laurens. De KNO-arts van Isala zette voor de tweede maal een succesvolle inzamelingsactie op touw. Eerst van vuurwerkbrillen, nu van speciale stofmaskers.

Het grote sloopbedrijf Boverhoff uit Heerde doneerde er zelfs zeshonderd en is na andere donaties aan onder meer de lokale huisartsenpost volledig door zijn voorraad heen.

Drie dagen lang kunnen FFP2 en FFP3-maskers waar vooral schilders- en sloopbedrijven mee werken, bij een inzamelpunt aan de achterzijde van het Isala-ziekenhuis worden ingeleverd. Vrijdagmiddag tot 19 uur is de laatste mogelijkheid daartoe. De teller stond vrijdagmiddag al op meer dan 1100 maskers. Met nog een aantal donaties erbij wordt het streefgetal fors overschreden. 

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.