Volledig scherm
PREMIUM
Oppositiepartij CDA brengt de discussie over gratis openbaar vervoer voor senioren weer op gang. © ANP XTRA

‘Nee’ tegen gratis ov voor ouderen in Zwolle

PollOuderen in de gemeente Zwolle kunnen fluiten naar gratis openbaar vervoer. Het is onbetaalbaar, zegt wethouder William Dogger. Wel wordt nagedacht over het inschakelen van vrijwillige chauffeurs.

,,We roepen het al jaren, maar de gemeente Zwolle wil er niet aan. ‘Weet je wel wat dat kost?’ horen we dan. Het is bij ons wel een thema geweest, maar als je elke keer ‘nee’ te horen krijgt, ga je je richten op andere zaken’’, zegt Siem Smook, woordvoerder van de Seniorenraad Zwolle. 

Voordelen voor de economie

Oppositiepartij CDA brengt de discussie over gratis openbaar vervoer voor senioren weer op gang. Leo Elfers, zeventiger die zich vanuit het CDA opwerpt als belangenbehartiger van Zwolse ouderen, wijst op de voordelen van gratis ov voor zijn leeftijdsgenoten. Niet alleen wordt eenzaamheid tegengegaan en komen ouderen meer in beweging, de economie heeft er eveneens baat bij wanneer meer senioren naar de stad gaan. Volgens hem zou het goed zijn om als gemeente te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om gratis ov voor ouderen in te voeren. 

Poll

In Zwolle moeten 70-plussers gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

 • Ja, wat een goed idee (75%)
 • Nee, dat lijkt me geen goed plan (21%)
 • Ik weet het niet (4%)
1652 stemmen
Volledig scherm
CDA’er Leo Elfers. © Frans Paalman
 1. Typhoon betovert Dominicanenkerk in Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Typhoon betovert Dominica­nen­kerk in Zwolle

  In de intieme setting van de Dominicanenkerk legt de Zwolse rapper Typhoon zijn ziel bloot. De man die ooit overwoog dominee te worden, maakt van zijn optreden een muzikale geloofsbelijdenis en is in de oude kerk helemaal in zijn element. Hij wilde een beroerd en tegelijk bijzonder jaar graag afsluiten op de plek die hem door moeilijke tijden hielp. Op momenten dat de Zwolse rapper/zanger Typhoon het afgelopen jaar nauwelijks licht meer zag, zocht hij het kapelletje in het Dominicanenklooster op om zijn hoofd tot rust te laten komen.