Volledig scherm
In Schouwburg Odeon stond een laptop waarop men realtime kon zien hoeveel bezoekers online waren op de website van het theater. © Pedro Sluiter

Nieuw seizoen Zwolse Theaters: Ilse de Lange en Peter Pannekoek nu al uitverkocht

UPDATEZwolse Theaters heeft zaterdag meer kaarten verkocht dan vorig jaar op de eerste verkoopdag voor het nieuwe seizoen. Optredens van zangeres Ilse de Lange en cabaretier Peter Pannekoek zijn zelfs al uitverkocht. 

Vele tientallen Zwollenaren stonden al vroeg op de stoep bij Schouwburg Odeon aan de Blijmarkt, meldt hoofd programmering Anna Bouwman. Een aantal zelfs al voor 7.00 uur. Terwijl de verkoop pas om 10.00 uur begon, na de aftrap door directeur Rob Zuidema. 

Zo'n 150 trouwe klanten bezochten de theaterkassa in Café Foye. ,,Dat heeft gewoon iets. Dat fysieke. Dat je zaken doet met een echt mens,’’ lacht Bouwman. Deze fans hadden dan ook een hele waslijst aan wensen. Daardoor liep de wachttijd wel een beetje op. ,,Gewoon gezellige drukte,’’ volgens Bouwman. Wie wilde, kon zich vanaf half negen laten rondleiden in en achter de schermen van de schouwburg. Medewerkers van Zwolse theaters vertelden over hun werk en tipten voorstellingen. Ook waren er optredens van Cousin Hatfield. ‘Wachtverzachters’, noemt Bouwman die.

Volledig scherm
Ilse de Lange op Bevrijdingsfestival Wageningen 2019. © Universal / Paul Bellaart

Online

,,Overigens verkopen we de meeste kaarten gewoon online. Ik ga echter nog aantallen noemen,’’ aldus  Bouwman. Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer meer verkocht op die eerste dag. Voorstellingen van Theo Maassen, Bert Visscher, Tineke Schouten, Najib Amhali, BLØF, De Lama’s en de musical Annie deden het goed. Net als die van Danny Vera, Daniel Arends en Her Majesty.

Overigens is het huidige theaterseizoen nog volop gaande. De komende tijd zijn er voorstellingen van De Verleiders, Opera Zuid en Best of Broadway.

  1. Virtuele monumentale panden van Zwolse 'minecrafters’ te bewonderen tijdens Open Monumentendag
    PREMIUM

    Virtuele monumenta­le panden van Zwolse 'minecraf­ters’ te bewonderen tijdens Open Monumenten­dag

    Het statige Gouverneurshuis aan de Kerkstraat is al sinds 1985 verdwenen. Ook de veel jongere IJsselcentrale Harculo is inmiddels gesloopt. En van de havezate Werkeren bestaat nog slechts een tekening uit 1730. Maar de jonge deelnemers aan het Minecrafttoernooi deden een historisch onderzoekje en bouwden de panden levensecht na. Gistermiddag in de Grote Kerk in Zwolle, tijdens de Open Monumentendagen, kon het publiek virtueel ronddwalen in hun winnende ontwerpen.