Volledig scherm
PREMIUM
Supporters van PEC Zwolle in het uitvak tijdens de wedstrijd tegen Vitesse op 16 augustus vorig jaar. Na afloop ontstonden in het uitvak ongeregeldheden. © BSR Agency

Nieuwe getuigen en beelden zorgen voor uitstel van rechtszaak over opstootjes na Vitesse-PEC Zwolle

Nieuwe getuigen en camerabeelden kunnen mogelijk duidelijkheid scheppen over de mishandeling van een politieagent uit Zwolle tijdens de voetbalwedstrijd Vitesse-PEC Zwolle. De rechtszaak tegen de 18-jarige Zwolse verdachte is daarom vrijdagmiddag uitgesteld.

Het incident speelde zich af na afloop van de met 3-0 verloren uitwedstrijd op 16 augustus in het Gelredome in Arnhem. In het uitvak ontstond een opstootje, waarvoor extra politie werd ingezet. Hoewel het snel weer rustig leek, ging het na enige tijd opnieuw mis. Twee agenten werden volgens de politie mishandeld en deden later aangifte.

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”