Volledig scherm
© Pedro Sluiter Foto

Nieuwe opzet: Straatfestival Zwolle druk bezocht

Het wordt ook wel de grootste reünie van Zwolle genoemd. Voor de veertigste keer beleefde de stad gisteravond het Straatfestival. Dat tot vorig jaar nog bekend stond als ‘Stratenfestival'. Hoe dan ook: het was wederom enorm druk in het centrum.

Muziek luisteren, een drankje doen en ondertussen elkaar vakantieverhalen vertellen. Al jarenlang staat die combinatie als een huis. Verspreid over 21 podia traden gisteravond tientallen artiesten op in allerlei genres. Onder hen ook het duo Henk & Mick, bekend van The Voice Senior.

Ondanks die nieuwe naam en een nieuwe organisatie - voor het eerst door Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ)  - voelde het festijn als vanouds.

  1. Virtuele monumentale panden van Zwolse 'minecrafters’ te bewonderen tijdens Open Monumentendag
    PREMIUM

    Virtuele monumenta­le panden van Zwolse 'minecraf­ters’ te bewonderen tijdens Open Monumenten­dag

    Het statige Gouverneurshuis aan de Kerkstraat is al sinds 1985 verdwenen. Ook de veel jongere IJsselcentrale Harculo is inmiddels gesloopt. En van de havezate Werkeren bestaat nog slechts een tekening uit 1730. Maar de jonge deelnemers aan het Minecrafttoernooi deden een historisch onderzoekje en bouwden de panden levensecht na. Gistermiddag in de Grote Kerk in Zwolle, tijdens de Open Monumentendagen, kon het publiek virtueel ronddwalen in hun winnende ontwerpen.