Volledig scherm
Het bericht dat de overheid maandag 3 juni om 12.00 uur verzendt, is een test. Als er echt een ramp plaatsvindt, is dit wat mensen moeten doen volgens NL Alert. © NL Alert.

NL-Alert maandag voor het eerst ook via digitale reclamezuilen

De Nederlandse overheid zendt op maandag 3 juni om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en te informeren bij een ramp, zal het Alert in deze regio voor het eerst te zien zijn op digitale reclamezuilen in winkelcentra en stations.

Bij een ramp alarmeert en informeert de overheid via een NL-Alert middels mobiele telefoons en digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zodat zoveel mogelijk mensen kunnen zien wat er aan de hand is en wat ze moeten doen. De overheid roept in dergelijke gevallen op om instructies op te volgen en anderen te informeren en te helpen.

Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht, is NL-Alert al ingesteld. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid maandag 3 juni verzendt, kunnen mensen checken of hun mobiele telefoon goed is ingesteld voor die melding. Als zij het bericht niet ontvangen, kunnen zij dat met behulp van de site nl-alert.nl instellen.

Volledig scherm
Het logo van NL Alert © NL Alert