Volledig scherm
De plek waar het fietspad uitkomt op de Hasselterdijk © Francisca Muller © De plek waar het fietspad uitkomt op de Hasselterdijk © Francisca Muller

Nog twee tieners vast voor straatroof met vuurwapen in Stadshagen

Nog twee minderjarige jongens uit Zwolle zijn aangehouden vanwege de beroving van een 15-jarig meisje op 8 september op de Hasselterdijk bij Stadshagen. Vorige week dinsdag werd al een eerste verdachte gearresteerd. De drie worden verhoord over een mogelijke rol bij de beroving, aldus de politie.

De politie maakt de leeftijden van de verdachten niet bekend om hun privacy te beschermen. 

Vuurwapen

Het 15-jarige slachtoffer stuitte op zondagavond 8 september op een groep jongeren op de Hasselterdijk, op de plek waar het fietspad vanuit de wijk uitkomt op de dijk. Onder bedreiging van een vuurwapen moest ze haar telefoon afgeven. Een dag eerder overkwam een 18-jarige vrouw iets soortgelijks. Zij werd belaagd op de fietsbrug over de Hasselterweg, tussen de wijken Westenholte en Stadshagen. Ook zij kreeg een wapen op zich gericht, maar kon ontkomen. 

Meer aanhoudingen

Na de eerste aanhouding op dinsdag volgden nog arrestaties op vrijdag en afgelopen maandag. De politie meldt dat ze nog meer aanhoudingen niet uitsluit; het onderzoek is nog in volle gang. Of het drietal ook verdacht wordt van de bedreiging van de 18-jarige vrouw en eerdere geweldsincidenten in Stadshagen is niet bekend. De politie wil daar niets over kwijt omdat het onderzoek nog loopt.

Wijkagenten

De aanhouding van het drietal is onder meer te danken aan het werk van de wijkagenten, zegt de politie in een persbericht. ,,De wijkagenten kennen de wijk, de jongeren in de wijk en de problemen in de wijk. Ze horen daarom veel informatie, en dat bleek in deze zaak bij te dragen aan het opsporen van verdachten. Daarom roepen de wijkagenten ook op om eventuele verdachte of onveilige situaties direct bij de politie te melden. Hierdoor krijgen we een nauwkeuriger beeld van wat er in de wijk leeft."