Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP XTRA

OM wil cel en lange proeftijd voor Zwollenaar die fietsers aanreed tijdens dollemansrit

De 48-jarige Marcel W. uit Zwolle was in september vorig jaar letterlijk en figuurlijk even de weg kwijt. Hij stal een BMW, die volgens hem met draaiende motor in de Van Hattumstraat stond, reed ermee op de Willemskade een bestelbusje aan en raakte op het fietspad, waar twee fietsers door hem onderuit gingen.

De rit eindigde ergens op de A28, waar de Zwollenaar zonder benzine kwam te staan, hij bij een tankstation twee blikjes red Bull achteroverdrukte en vervolgens langs de snelweg kwam te lopen. ,,Ik had een telefoontje gekregen dat er iets met mijn zoon in Amersfoort was’’, gaf de man als verklaring voor de rechtbank. Daar wilde hij naar toe, in de vroege avond van 18 september.

  1. Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’
    PREMIUM

    Verloting immens populaire sneaker gaat door het dak in Zwolle: ‘Schoen ligt niet in de winkel, want dan krijg je rellen in de straat’

    Sneakerwinkel Sparky in Zwolle is overspoeld met aanvragen voor een nieuwe schoen die eind deze week op de markt komt. De winkel organiseerde een verloting om kans te maken om de exclusieve schoen te mogen kopen en dat leverde al ruim 58.000 aanmeldingen op. Hans Smits (29) is medewerker van Sparky en doet een boekje open over de immens populaire schoen Travis Scott Nike SB low.