Volledig scherm
In 2010 werd er ook langdurig gewerkt aan de IJsselallee. Toen kwamen er onder meer grote verkeersborden boven de weg. © archieffoto Tom van Dijke

Onderhoud aan drukke IJsselallee in Zwolle: slechts één rijbaan open

Toegegeven, ze doen het onderhoud in de zomervakantie. Dus het is niet zo druk als anders op de IJsselallee in Zwolle. Maar toch. Vanaf maandag 22 juli gaat een rijbaan dicht op een van de drukst bereden wegen in de stad.  

Het gaat om regulier onderhoud, meldt de gemeente. Aannemingsbedrijf Schagen Infra BV voert het werk uit. Dat gebeurt in twee delen. De eerste fase begint maandag. Die klus duurt tot vrijdag 26 juli. Dan is vooral het deel tussen de Hanzeallee en de Veerallee aan de beurt. Dat is in de rijrichting naar de A28. Voor doorgaand verkeer is in beide richtingen een rijbaan beschikbaar. Ook de kruising IJsselallee–Hanzeallee blijft die week aan de kant van Hanzeland afgesloten. Dat gebied is tijdelijk alleen toegankelijk via de Hanzelaan.

Marslanden

Ook minder goed bereikbaar is de Burgemeester van Walsumlaan. Daar kom je vanaf de IJsselallee alleen als je uit de richting A28 (Hattem) komt. Het verkeer uit de richting van de Marslanden wordt omgeleid via de Reysigerweg, Jofferenlaan en Pilotenlaan. En ook het verkeer bij de Campus en Schellerlanden moet tijdelijk via de Pilotenlaan, Jofferenlaan en Reysigerweg. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Als de eerste fase achter de rug is, wordt gewerkt aan het deel tussen de Hanzelaan en de Hanzeallee. Dat is van maandag 12 tot en met vrijdag 23 augustus.  De gemeente Zwolle maakt eerdaags bekend welke maatregelen daar nodig zijn om het verkeer in goede banen te leiden.