De Stadkamer in het Zwolse centrum, waar de studio en redactie van RTV Focus sinds een paar jaar gevestigd zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stadkamer in het Zwolse centrum, waar de studio en redactie van RTV Focus sinds een paar jaar gevestigd zijn. © Frans Paalman

Onderwijs stopt met stagiairs bij lokale omroep Zwolle: al jaren meldingen over onveilige werksituatie

De Zwolse mbo-scholen Landstede, Deltion College en Cibap laten voorlopig geen stagiairs meer toe bij RTV Focus, de lokale omroep die subsidie krijgt van Zwolle. In een brief klagen oud-stagairs over een onveilige werksituatie op de redactie, waarbij geschreeuw en ander grensoverschrijdend gedrag aan de orde van de dag is. Sinds 2018 blijken er klachten te zijn geweest.

0 reacties

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Zwolle denkt dé oplossing te hebben voor ‘blokkades voor hulpdiensten’ in gangen woonzorgcentrum
  PREMIUM

  Zwolle denkt dé oplossing te hebben voor ‘blokkades voor hulpdien­sten’ in gangen woonzorg­cen­trum

  De tientallen scootmobielen op de gangen van woonzorgcentrum Fermate in Holtenbroek zijn de brandweer een doorn in het oog. Bij controles is geconstateerd dat de voertuigen de doorgang bij mogelijke calamiteiten blokkeren. Om deze ‘blokkades’ een halt toe te roepen, is de gemeente Zwolle een proef gestart om scootmobielen te delen. ,,Onze kosten gaan mogelijk omlaag.”