In de buurt van Ommen kwam een motorrijdster ten val, waarna de weg werd afgesloten en grote groepen motorrijders rechtsomkeert moesten maken.
Volledig scherm
PREMIUM
In de buurt van Ommen kwam een motorrijdster ten val, waarna de weg werd afgesloten en grote groepen motorrijders rechtsomkeert moesten maken. © Enzio Ardesch Ginopress

Ongelukken en ergernissen: motorrijders tóch massaal de weg op, ‘Ze scheuren hier wel vijf keer per uur langs’

Motorrijders konden vandaag de verleiding zondag niet weerstaan en trokken er in het oosten des lands op de eerste mooie lentedag van dit jaar massaal op uit. Daarmee negeerden zij de dringende oproep van motorbond KNMV om vooral vanwege de coronacrisis thuis te blijven. De ‘grote motortrek’ resulteerde in enkele ongevallen.

Vrijwel overal waren veel motorrijders te zien. Op de Veluwe bijvoorbeeld, in de buurt van Apeldoorn. In het gebied tussen Ugchelen, Radio Kootwijk, Assel, Hoog Soeren en Apeldoorn, waar talloze motorrijders een ‘rondje Assel’ maakten.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Is hij onze George Floyd?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Is hij onze George Floyd?’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt één en al herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. ,,Is Tomy onze George Floyd?,” klinkt het geschokt. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.