Ongezien een granaat plaatsen? Dat lukt niet in de Zwolse binnenstad

ReconstructieHij was goed vermomd, de man die in de nacht van maandag op dinsdag een granaat aan de deur van café Bruut in Zwolle hing. Maar toch kon hij zich niet in de Zwolse binnenstad begeven zonder in elk geval íets van zichzelf prijs te geven. De politie deelde dinsdagavond een eerste foto, maar heeft de beschikking over veel meer beeldmateriaal.

Op de vermoedelijke route die de man ’s nachts lopend (en/of rennend) volgens de politie heeft afgelegd hangen namelijk minstens tien bewakingscamera’s. De meeste daarvan zijn gemeentelijke camera’s die de politie al gebruikt om toezicht te houden in de binnenstad. Maar ook heeft de politie al beelden opgevraagd van camera's van anderen, zoals bij het Total-tankstation aan de Dijkstraat.

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”