Zwolse Theaters helpt de buren. Medewerkers van het restaurant KEES van Zwolse Theaters (rechts) maken een maaltijd voor de gasten van het inloophuis De Bres.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwolse Theaters helpt de buren. Medewerkers van het restaurant KEES van Zwolse Theaters (rechts) maken een maaltijd voor de gasten van het inloophuis De Bres. © Frans Paalman

Onzekerheid over voortbestaan inloophuis De Bres in Zwolle, buren schieten te hulp

Er is veel onzekerheid ontstaan over het voortbestaan van inloophuis De Bres in Zwolle. De steun vanuit een speciaal fonds stopt en de gemeente Zwolle wil voorlopig niet meer subsidie geven. Voorzitter Eduard Metselaar vreest dat de deuren later dit jaar dichtgaan. Buurman Zwolse Theaters springt in de bres voor het inloophuis. ,,Ze zijn erg belangrijk.”

  1. Uniek: Zwollenaar krijgt straf voor deelname aan hanengevechten, ‘heb ze gewoon voor de lol!’
    PREMIUM

    Uniek: Zwollenaar krijgt straf voor deelname aan hanenge­vech­ten, ‘heb ze gewoon voor de lol!’

    Nooit eerder werd in Nederland iemand veroordeeld voor betrokkenheid bij hanengevechten. Zwollenaar G. te W. (45) heeft nu de twijfelachtige primeur. De rechter in Zwolle vindt bewezen dat hij zijn hanen van het Japanse vechtras ko shoma liet meedoen aan hanengevechten. Al ontkent de Zwollenaar dat in alle toonaarden: ,,Ik hou die beesten al vanaf mijn twintigste. Gewoon voor de lol.”