Volledig scherm
De stadsbus rijdt sinds eind vorig jaar een andere route in Stadshagen, maar dat is niet overal een verbetering vindt de SP © Frans Paalman

Ook SP Zwolle trekt aan de bel over busvervoer Stadshagen

De Zwolse SP brengt in kaart hoe reizigers denken over het busvervoer in Stadshagen sinds de jongste veranderingen. Mensen kunnen een online vragenlijst invullen op de website van de partij. De SP doet dit naar aanleiding van een bezoek aan het Zonnehuis. Volgens de partij klagen bewoners van het zorgcentrum dat zij aan huis gekluisterd zijn sinds de nieuwe dienstregeling.

‘De bushalte voor de deur is verplaatst en er rijdt geen bus meer rechtstreeks terug, zodat een tripje naar de supermarkt te tijdrovend en te vermoeiend is geworden voor veel ouden-van-dagen‘, schrijft de SP in een persbericht. Door het beleid van opeenvolgende provinciale besturen wordt de stadsdienstregeling steeds verder uitgekleed en de bewoners van het Zonnehuis zijn daar nu de dupe van. Wat ook niet meehelpt is dat bewoners opeens meer moeten betalen voor een retourtje omdat de bus een veel grotere lus door de wijk rijdt. Maar de AOW stijgt al jaren niet en al die kleine beetjes tikken aan.‘ De SP zegt dat de ontevredenheid over de nieuwe dienstregeling breder leeft en wil daarom ervaringen van reizigers bundelen.

Zaterdag vroeg het CDA in Zwolle al aandacht voor de busdienst in Stadshagen. Die stopt niet bij het station Stadshagen en de partij vindt dat dat aangepast moet zijn als het station, naar verwachting eind dit jaar, in gebruik genomen wordt.

Vorig jaar werd de dienstregeling in Stadshagen aangepast om de hele wijk beter te kunnen bedienen. Sommige buurten, zoals Breecamp en Breezicht, waren tot dan toe afgesloten van stadsbusvervoer. 

 1. Buurman neemt nog een limoncello
  PREMIUM
  column

  Buurman neemt nog een limoncello

  Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.
 2. Zwollenaar leidt grootste versterkingsoperatie uit Nederlandse geschiedenis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’
  PREMIUM

  Zwollenaar leidt grootste verster­kings­ope­ra­tie uit Nederland­se geschiede­nis: ‘Die Groningers motten en zullen veilig wonen’

  Bij zijn waterpoloclub zien ze Peter Spijkerman (57) nauwelijks meer. De grootste versterkingsoperatie in de Nederlandse geschiedenis beheerst het leven van de topambtenaar uit Zwolle. Tienduizenden gebouwen in Groningen moeten beoordeeld en zo nodig aardbevings-bestendig worden gemaakt. ,,Onder Zwolle heb ik soms het idee dat mensen denken: waar heb je het eigenlijk over?”