Volledig scherm
PREMIUM
Petra Kopmeiners bij de bed and breakfast in Hardenberg. © Bert Kamp

Op kerstavond ‘gedumpte’ ex-gevangene Petra vindt woning in Hengelo

RIJSSEN/HARDENBERG/HENGELO - Petra Kopmeiners (56), de ex-gedetineerde die op 24 december door de PI Zwolle ‘gedumpt’ was en in een bed and breakfast in Hardenberg zat, heeft eindelijk een woning gevonden in Hengelo (Overijssel). Maar daarmee is de ellende nog niet voorbij.

„Ik zit nu in een lege kamer, met alleen een bank. Daar slaap ik op en daar zit ik op”, vertelt Kopmeiners vanuit haar appartement waar ze zorgbegeleiding zou krijgen. Maar er is geen zorg en ze wacht al twee dagen op hulp. Ze moet naar de voedselbank, maar er is niemand die haar op weg helpt. „Ik heb geeneens een deken. Ik weet het nu ook niet meer”, zegt ze zuchtend.

  1. PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser na racisme-rel en ontslag Ron Jans in VS: ‘Hij blijft hier altijd welkom’
    PREMIUM

    PEC Zwol­le-voorzitter Adriaan Visser na racisme-rel en ontslag Ron Jans in VS: ‘Hij blijft hier altijd welkom’

    Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle vindt het onbegrijpelijk dat oud-trainer Ron Jans bij het Amerikaanse FC Cincinnati in een racisme-rel terecht is gekomen. Jans had daar in de kleedkamer meegezongen met een rapnummer waarin het woord ‘nigger’ werd gebruikt en nam kort voor aanvang van het nieuwe seizoen in Amerika ontslag. ,,Toch blijft hij bij ons erelid en altijd welkom’’, zegt Visser.