Petra Kopmeiners bij de bed and breakfast in Hardenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Kopmeiners bij de bed and breakfast in Hardenberg. © Bert Kamp

Op kerstavond ‘gedumpte’ ex-gevangene Petra vindt woning in Hengelo

RIJSSEN/HARDENBERG/HENGELO - Petra Kopmeiners (56), de ex-gedetineerde die op 24 december door de PI Zwolle ‘gedumpt’ was en in een bed and breakfast in Hardenberg zat, heeft eindelijk een woning gevonden in Hengelo (Overijssel). Maar daarmee is de ellende nog niet voorbij.

„Ik zit nu in een lege kamer, met alleen een bank. Daar slaap ik op en daar zit ik op”, vertelt Kopmeiners vanuit haar appartement waar ze zorgbegeleiding zou krijgen. Maar er is geen zorg en ze wacht al twee dagen op hulp. Ze moet naar de voedselbank, maar er is niemand die haar op weg helpt. „Ik heb geeneens een deken. Ik weet het nu ook niet meer”, zegt ze zuchtend.

  1. Lichte stijging aantal corona-patiënten op Zwolse intensive care

    Lichte stijging aantal corona-patiënten op Zwolse intensive care

    Het aantal corona-patiënten op de intensive care in het Zwolse Isala is na een daling gisteren, vandaag toch weer gestegen. Het aantal staat nu op 40, terwijl dat woensdag er nog 34 waren. Op de cohort-verpleegafdelingen liggen nu twee dagen achtereen in totaal 47 corona-patiënten. Er zijn daarnaast nog 15 patiënten opgenomen die vermoedelijk corona-besmet zijn. Het totaal aantal corona-patiënten in het Zwolse ziekenhuis schommelt al een aantal dagen rond de negentig.