Volledig scherm
PREMIUM
Michel Mulder. © Henri van der Beek

Openhartig afscheidsinterview met Olympisch schaatskampioen Michel Mulder

Michel Mulder (33) kijkt terug op de week waarin hij afscheid nam. De schaatser vertelt hoe hij zijn olympische plak ooit voor zichzelf verstopte. ,,Hem zien gaf druk.” Hij lacht tijdens het interview, wordt even pinnig en vertelt openhartig over een ontmoeting met lotgenoot Yvonne van Gennip.

Go to the start. Geen starter zegt het natuurlijk, deze schaatstraining op het ijs van Thialf in Heerenveen. Toch hoor je het nog in het hoofd, als Michel Mulder een start van een 500 meter oefent. De Zwollenaar bukt, zijn benen staan in een hoek van 90 graden. Je hoort ‘ready’ en ‘pang’, terwijl niemand schiet. De eerste klappen van Michel Mulder zijn raak, daarna puntert hij met zijn linkerschaats in het ijs. Hij valt nog net niet.

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.