In Park de Wezenlanden in Zwolle zijn op verzoek van de politie extra lichtmasten geplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
In Park de Wezenlanden in Zwolle zijn op verzoek van de politie extra lichtmasten geplaatst. © Frans Paalman

Opnieuw raak in Park de Wezenlanden in Zwolle: grote knokpartij midden in de nacht, extra verlichting moet politie helpen

Een steekpartij op donderdag en een flinke vechtpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het is de laatste tijd ’s nachts onrustig in Park de Wezenlanden in Zwolle. En bij het ochtendgloren is het er een zootje. Een oplossing wordt gezocht met tijdelijke, felle verlichting in het park.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Zwolse Stationsweg is klaar, met wegverbreding, veel groen en zonder bussen: ‘Het is geen racebaan meer’
  PREMIUM
  Video

  Zwolse Stations­weg is klaar, met wegverbre­ding, veel groen en zonder bussen: ‘Het is geen racebaan meer’

  Het heeft even geduurd, maar de metamorfose van de Stationsweg in Zwolle is af. Eindelijk kunnen auto’s weer rijden over de vernieuwde verbindingsweg tussen de binnenstad en het station. De straat is vrijwel onherkenbaar, met een bredere rijbaan, veel groen en veel minder verkeer. Inwoners van de Stationsbuurt slaan de vernieuwing glunderend gade. ,,Het is zoveel mooier!”