Volledig scherm
PREMIUM
Arme alleenstaande ouders kunnen aanspraak maken op 50 euro. Te weinig, vinden oppositiepartijen. © ANP

Oppositieplan mislukt om in Zwolle bijdrage aan arme eenoudergezinnen weer te verhogen

Drie Zwolse oppositiepartijen hebben vrijdag tevergeefs geprobeerd de verlaging van 300 euro voor arme alleenstaande ouders in de gemeente Zwolle terug te draaien.

De gemeente Zwolle besloot eerder dit jaar de zogenaamde individuele inkomensondersteuning voor alleenstaande ouders fors te verlagen. Wie langer dan drie jaar een laag inkomen heeft, kan gebruik maken van deze regeling voor de aanschaf van huishoudelijke spullen, zoals een wasmachine, bankstel of koelkast. Voorheen lag er vanuit de individuele inkomensondersteuning bij de gemeente Zwolle 368 euro klaar voor een arme alleenstaande ouder, nu nog 50 euro per jaar. Afgelopen zomer leidde dit tot de nodige commotie, maar volgens de gemeente is de verlaging verdedigbaar, omdat de doelgroep meer geld krijgt door rijksbeleid.

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’