De Zwolle Pride, het evenement voor de acceptatie en emancipatie van lhbti'ers, werd afgelopen zomer voor het eerst gehouden in de stad. Daarmee is Zwolle er volgens menig organisatie nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolle Pride, het evenement voor de acceptatie en emancipatie van lhbti'ers, werd afgelopen zomer voor het eerst gehouden in de stad. Daarmee is Zwolle er volgens menig organisatie nog niet. © Frans Paalman

Organisaties willen extra aandacht voor homo-acceptatie in Zwols onderwijs

Op basisscholen in de gemeente Zwolle moet meer gedaan worden aan de acceptatie van homoseksualiteit. Met dat signaal komen Artikel 1 Overijssel en GGD IJsselland. 

Henny Willems, klachtbehandelaar van Artikel 1 Overijssel, drong maandagavond tijdens een bijpraatsessie met gemeenteraadsleden over het Zwolse lhbti-beleid aan op extra voorlichting op basisscholen. ,,Kinderen maken nog geen onderscheid. Een oom die met een andere man samenwoont is heel normaal. Totdat iemand ‘vieze vuile flikker’ tegen hem roept. Als kinderen ineens daarmee geconfronteerd worden, moeten ze dat inschatten met de normen en waarden die zij kennen. Daarom pleit ik voor extra inzet op scholen.’’ 

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.