Tijdens de huldiging van PEC Zwolle droeg Henk Jan Meijer het burgemeesterschap van Zwolle tijdelijk over aan Harderwijker Bram van Polen.
Volledig scherm
Tijdens de huldiging van PEC Zwolle droeg Henk Jan Meijer het burgemeesterschap van Zwolle tijdelijk over aan Harderwijker Bram van Polen. © Huldiging PEC Zwolle

Oud-burgemeester Henk Jan Meijer benoemd tot erelid PEC Zwolle: ‘Voetballiefhebber pur sang’

Voormalig burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle mag zich vanaf nu erelid van PEC Zwolle noemen. Het bestuur benoemde Meijer voor de eretitel vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij de Zwolse eredivisieclub. ,,PEC Zwolle kon zich in die negentien jaar geen betere burgervader wensen", vertelde voorzitter Adriaan Visser vol lof.

Het erelidmaatschap ontving de oud-burgemeester in de Grote Kerk in Zwolle tijdens een enerverende businessclubavond. Kort daarvoor ging hoofdtrainer John Stegeman nog diep door het stof vanwege zijn actie vrijdagochtend waarbij hij dronken achter het stuur een ongeluk veroorzaakte. 

Uit de mond van voorzitter Adriaan Visser klonken lovende woorden over de betrokkenheid van Meijer bij de club. ,,Als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn uitzonderlijke prestaties voor, en betrokkenheid bij de club, heeft het bestuur dan ook besloten Henk Jan Meijer te benoemen tot erelid.”

Voetballiefhebber 

Visser noemde de oud-burgemeester een ‘voetballiefhebber pur sang’ en ‘sinds jaar en dag supporter van onze club'. ,,PEC Zwolle kon zich in die negentien jaar geen betere burgervader wensen. Samen zijn er mooie, historische prestaties geboekt en hebben we vele hoogtepunten mogen vieren.”

Met zijn benoeming tot erelid is Meijer het negende erelid van de club. Daarbij is het na Loek Hermans de tweede burgemeester die is benoemd met de eretitel