Ouderen spelen een potje bridge in een buurtcentrum. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ouderen spelen een potje bridge in een buurtcentrum. Beeld ter illustratie. © ANP

Ouderen woest: prijs flesje bier in woonzorgconcern Zwolle omhoog van €1,50 naar 2 euro

De kaartclub van Jan Boogerd, 20 ouderen sterk, is boos. Iedere laatste vrijdagavond van de maand kaarten zij in het restaurant van Werkeren, één van de locaties van Woonzorgconcern IJsselheem. Per 1 januari werden daar de drankprijzen verhoogd: een flesje bier gaat van €1,50 naar €2,-, een Berenburg gaat van €1,75 naar €3,-. Verschillen die de kaartclub in het verkeerde keelgat schoten.

Toen een keukenhulp het nieuws begin januari bracht, was voor Jan Boogerd de maat vol. ,,Het is toch niet fatsoenlijk. Zo maar de prijzen verhogen. Ik dacht dat ze hier ouderen willen verbinden en het toegankelijk willen houden voor iedereen. Met zulke acties wil dat niet.” Al jaren kaart Boogerd bij de club. Zij huren voor een klein bedrag de restaurantzaal in Werkeren. Een gesprek met IJsselheem ziet hij niet zitten. 

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.