Foto ter illustratie.
Volgens Overijssel is het ondoenlijk om in kaart te brengen hoeveel stikstof en ammoniak koeien van acht boeren in 28 jaar hebben uitgestoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Volgens Overijssel is het ondoenlijk om in kaart te brengen hoeveel stikstof en ammoniak koeien van acht boeren in 28 jaar hebben uitgestoten. © Caspar Huurdeman

Overijssel bevrijd van monnikenwerk om 28 jaar aan mestgegevens van acht boeren uit te pluizen

De Raad van State vindt het niet nodig dat de provincie Overijssel in zestien weken tot twee cijfers achter de komma uitpluist hoeveel verzurende ammoniak en stikstof er de afgelopen 28 jaar van een reeks weilanden van een achttal melkveehouderijen in en rond Zwolle op nabijgelegen Natura 2000-gebieden terecht is gekomen.

  1. Dodelijke spierziekte ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’
    PREMIUM

    Dodelijke spierziek­te ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’

    Drie keer kreeg Zwollenaar Jan Willem Weuring te maken met de dodelijke spier/zenuwziekte ALS in zijn familie. Twee tantes verloor hij eraan, zijn moeder Ina (73) kreeg in 2020 de diagnose. Dat is vrij uitzonderlijk. Bij de pakken neerzitten wil hij niet. Daarom doet hij mee aan de landelijke Sunrise Walk van de stichting ALS, die van vrijdag op zaterdag in Utrecht wordt gehouden.