Overlast door regenval op 15 plekken in Zwolle

videoRegen, regen en nog eens regen. Volgens de gemeente Zwolle heeft de stad het flink te verduren gehad en zijn er vijftien meldingen van wateroverlast gedaan. 

Eén van de plekken waar overlast is ontstaan door het aanhoudende hemelwater, is het tunneltje onder het spoor naast het Almeloos Kanaal. 

Op Twitter doet Nienke Talens haar beklag over de situatie. De gemeente Zwolle laat haar weten dat de melding in behandeling is, maar dat het door ‘enorme drukte en meldingen van wateroverlast wat langer kan duren’.

In ernstige situaties, als de weg niet meer begaanbaar is of wanneer er een onveilige situatie ontstaat, gaat de gemeente pompen, laat gemeentewoordvoerder Twan Timmermans weten.

Volledig scherm
© Frans Paalman
  1. Burgemeester en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’
    PREMIUM

    Burgemees­ter en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’

    Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Zwolle is de afgelopen twee dagen kriskras door de stad gereden om allerlei initiatieven te bekijken. Deze ‘Tweedaagse van de Verbinding’ wordt drie keer per jaar gehouden. ,,De bezoeken liepen uiteen van een natuurlijke speelplaats waar kinderen van top tot teen onder de bagger zaten tot een fabriek die juist ontzettend schoon was’’, blikt Michiel van Willigen (ChristenUnie) terug.