Overlast door regenval op 15 plekken in Zwolle

videoRegen, regen en nog eens regen. Volgens de gemeente Zwolle heeft de stad het flink te verduren gehad en zijn er vijftien meldingen van wateroverlast gedaan. 

Eén van de plekken waar overlast is ontstaan door het aanhoudende hemelwater, is het tunneltje onder het spoor naast het Almeloos Kanaal. 

Op Twitter doet Nienke Talens haar beklag over de situatie. De gemeente Zwolle laat haar weten dat de melding in behandeling is, maar dat het door ‘enorme drukte en meldingen van wateroverlast wat langer kan duren’.

In ernstige situaties, als de weg niet meer begaanbaar is of wanneer er een onveilige situatie ontstaat, gaat de gemeente pompen, laat gemeentewoordvoerder Twan Timmermans weten.

Volledig scherm
© Frans Paalman
  1. Parkeerruimte heikel punt in toekomstplannen Diezerbrink in Zwolle
    PREMIUM

    Parkeer­ruim­te heikel punt in toekomst­plan­nen Diezer­brink in Zwolle

    Winkeliers aan de Brink in Zwolle vrezen voor hun toekomst door de opknapbeurt van het winkelgebied aan de rand van de binnenstad. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat de ondernemers om de parkeerplaatsen die verdwijnen. ,,Het hele plan is erg mooi, maar wij zijn afhankelijk van die parkeerruimte’’, zegt Tjarko Muis van sportzaak Side Out Indoorsports. De winkeliersvereniging bekijkt de plannen opnieuw.