Volledig scherm
© Joost Hoving

Özcan Akyol leest vervelende volgers de (taal)les

Het is ook nooit goed. Schrijf je een prachtige column over je moeder, weet iemand daar altijd nog wel wat naars over te zeggen op social media. Schrijver Özcan Akyol weet daar wel raad mee en slaat genadeloos terug. De volger krijgt een gratis taalles van Akyol.

Akyol schreef een column in de Stentor over zijn moeder, die Turks praat. Het stuk ging over de liefde die zijn moeder heeft voor haar kleinkinderen. Maar daar heeft iemand op Twitter lak aan. Hij wil alleen maar weten waarom ‘jou moeder nog geen Nederlands praat'. 

‘Jouw’

De schrijver kan het niet laten om een subtiele sneer te geven. ‘Jouw’, reageert hij. Simpel maar doeltreffend leest hij deze persoon de les. De site Thebestsocialmedia vond de opmerking van Akyol ook briljant. Het medium plaatste meer tweets van de schrijver en deze tekst: ‘Schrijver  Özcan Akyol geeft Nederlanders een vakkundig lesje Nederlands'. 

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.