Rico trapte gisteravond samen met rapper Ness het project af.
Volledig scherm
PREMIUM
Rico trapte gisteravond samen met rapper Ness het project af. © Frans Paalman

Platform BUZ staat via Instagram klaar voor jongeren uit Zwolle: Rico en Ness trapten af

Krachten bundelen, het bereik zo groot mogelijk maken en er zijn voor jongeren in deze coronacrisis: dat zijn de speerpunten BUZ. Onlangs is er nieuw leven geblazen in dit online jongerenplatform, om klaar te staan voor de Zwolse jeugd. ,,We hadden gisteren al ruim honderd kijkers bij onze eerste livestream.”

BUZ heeft de komende dagen veel verschillende activiteiten op de planning staan, georganiseerd door de vier initiatiefnemers. ,,Van work-outs van SportService Zwolle tot FIFA-toernooien via PEC Zwolle United en van Q&A’s met wijkagenten via gemeente Zwolle tot livesessies met een psycholoog via Travers Welzijn. Zo is er voor iedereen wel wat te vinden", vertelt Ellen Buenk, die namens Travers Welzijn betrokken is bij de samenwerking. 

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.