Poëzie-liefhebbers vinden elkaar in hartje Zwolle

videoDichtkunst bestuiven met muziek en theater? Het blijkt een gouden formule tijdens het maandelijkse Poëzie op het Spoor in Zwolle. Een unicum voor Nederland, vertellen de organisatoren in de Stadkamer, waar een zestal conservatoriumstudenten de dichtkunst naar een nieuw niveau tilt.

Elegant deint haar hand door de lucht, studiegenoten zetten de muziek in, dan blaast Mairika Barbier door haar saxofoon. Schel en luid scheurt de klank onontkoombaar door het publiek. Het deftig gepolijste laagje van de klassieke muziek erodeert onder de weemoedige storm en reveleert de rauwheid van emotie die daarachter schuilt: eenzaamheid.

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”