Poëzie-liefhebbers vinden elkaar in hartje Zwolle

videoDichtkunst bestuiven met muziek en theater? Het blijkt een gouden formule tijdens het maandelijkse Poëzie op het Spoor in Zwolle. Een unicum voor Nederland, vertellen de organisatoren in de Stadkamer, waar een zestal conservatoriumstudenten de dichtkunst naar een nieuw niveau tilt.

Elegant deint haar hand door de lucht, studiegenoten zetten de muziek in, dan blaast Mairika Barbier door haar saxofoon. Schel en luid scheurt de klank onontkoombaar door het publiek. Het deftig gepolijste laagje van de klassieke muziek erodeert onder de weemoedige storm en reveleert de rauwheid van emotie die daarachter schuilt: eenzaamheid.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’