Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijventerrein Marslanden in Zwolle, in de toekomst geschikt voor de vestiging van een coffeeshop? © Gemeente Zwolle

Politici pleiten voor coffeeshops op Zwolse industrieterreinen

Een aanzienlijk deel van de Zwolse gemeenteraad ziet coffeeshops in de toekomst het liefst op industrieterreinen in plaats van bij winkels en woningen in en rond de binnenstad. Burgemeester Henk Jan Meijer vindt dat echter een onzalig plan.

Tijdens het debat over de nieuwe spelregels voor coffeeshops in Zwolle merkten meerdere partijen maandagavond op dat wietzaken ook prima op een bedrijventerrein kunnen zitten. Nu mag dat nog niet. Swollwacht-fractieleider Silvia Bruggenkamp komt waarschijnlijk over twee weken, wanneer het nieuwe coffeeshopbeleid officieel wordt vastgesteld, met een voorstel om dit mogelijk te maken. Ook GroenLinks, D66 en ChristenUnie voelen wel wat voor deze optie, waarmee er een meerderheid in de gemeenteraad lijkt te ontstaan. 

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar A.G. via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.