In de auto werden tassen vol - vermoedelijk - gestolen spullen gevonden.
Volledig scherm
In de auto werden tassen vol - vermoedelijk - gestolen spullen gevonden. © Politie Zwolle

Politie onderschept tassen vol gestolen babyspeentjes en scheermesjes in Zwolle

Twee mannen uit Wit-Rusland en Zweden zijn gisteren in Zwolle opgepakt na de vondst van tassen vol vermoedelijk gestolen spullen. Het ging onder meer om scheermesjes en babyspeentjes. De politie spreekt van mobiel banditisme.

De politie kreeg het duo om 14.50 uur in de smiezen op de Schuttevaerkade, aan de rand van de binnenstad. Ze zaten in een personenauto en één van hen - de bestuurder - dronk alcohol.

Agenten besloten het tweetal te controleren. Daarbij zagen ze goed gevulde tassen in de kofferbak van het voertuig staan. Uit onderzoek dat volgde bleek dat deze tassen vol zaten met tandpasta, scheermesjes, babyspeentjes en opzetborstels voor de elektrische tandenborstel.

Mobiele bendes

Omdat het nieuwe spullen waren en de twee geen aankoopbewijzen konden tonen, werden de mannen aangehouden op verdenking van heling. De mannen zijn 26 en 36 jaar oud. 

De politie denkt dat het gaat om mobiel banditisme: bendes die Europa doorreizen met als doel misdrijven te plegen.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.