Politie Zwolle plaatste in de nacht van woensdag op donderdag dit bericht op Instagram. Op de zwartgelakte delen waren de achternaam van het slachtoffer, de straatnaam en de namen van de agenten te lezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie Zwolle plaatste in de nacht van woensdag op donderdag dit bericht op Instagram. Op de zwartgelakte delen waren de achternaam van het slachtoffer, de straatnaam en de namen van de agenten te lezen. © Instagram (bewerkt)

Politie Zwolle zet per ongeluk naam minderjarig slachtoffer op Instagram

Politie Zwolle heeft donderdagnacht de achternaam van een minderjarig slachtoffer van aanranding op Instagram gezet. Het bericht stond er enkele uren op en is toen verwijderd. De politie zegt het te betreuren en er alles aan te doen herhaling te voorkomen. Het datalek moet volgens de wet bij de Autoriteit Persoonsgegevens worden gemeld.

0 reacties

  1. Met de fiets naar Isala is op z’n minst een uitdaging: ‘Waar gaat het niét mis in de bewegwijzering?’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Met de fiets naar Isala is op z’n minst een uitdaging: ‘Waar gaat het niét mis in de bewegwijze­ring?’

    Het is slecht gesteld met de bewegwijzering voor fietsers die naar Isala willen, en die daar hun fiets willen stallen. Dat concluderen de Zwolse Fietsersbond en fietsburgemeester Marijn de Vries. Waar automobilisten vanaf de afrit van de A28 keurig met borden naar de parkeerplaats van het ziekenhuis worden geleid, daar mogen fietsers... ja, wat eigenlijk? Ze mogen het deels zelf uitzoeken. ,,Het zou raar zijn als er niets verandert.’’