Volledig scherm
PREMIUM
De kruising N35 met de N348 in Raalte. Gaat hier de snelheid in de toekomst ook omlaag? © Alex Mulder

Politiek juicht over ‘langzamer’ op provincieweg, maar het scheelt vooral verkeersdoden

stikstofcrisisDe provincie Overijssel onderzoekt of de maximumsnelheid op provinciale wegen omlaag kan om bij te dragen aan de oplossing van het stikstofprobleem. Hoe kijken de partijen in de provincies Flevoland en Gelderland tegen dit onderzoek aan en in hoeverre draagt een snelheidsverlaging op deze wegen nou echt bij aan het oplossen van de stikstofproblematiek?

Gelders Statenlid Stan Hellegers (D66) laat weten dat een snelheidsverlaging op provinciale wegen in Gelderland altijd al op de politieke agenda stond, maar dat dit toen voortkwam uit het oogpunt van verkeersveiligheid, minder overlast voor omwonenden en de verbetering van luchtkwaliteit vanwege de uitstoot van minder fijnstof. ,,Wij zien dat er een brede interesse is voor snelheidsverlaging. Daarin staan wij zeker niet alleen en met het dossier stikstof wordt dit nog interessanter’’, aldus Hellegers.

  1. Gemeente Zwolle zet in op meer en beter toegeruste toezichthouders in de stad, ‘huidige bezetting voldoet niet aan het gewenste niveau’

    Gemeente Zwolle zet in op meer en beter toegeruste toezicht­hou­ders in de stad, ‘huidige bezetting voldoet niet aan het gewenste niveau’

    De gemeente Zwolle streeft naar een stad waar Zwollenaren en bezoekers zich prettig en veilig voelen, maar tegelijkertijd beaamt ze dat het met de huidige bezetting en werkwijze niet op het gewenste niveau toezicht kan houden. Daarom stellen burgemeester en wethouders voor om de komende jaren te investeren in het verder versterken van het toezicht en de handhaving. Dat staat in de visie Toezicht in de openbare ruimte 2025.