Volledig scherm
PREMIUM
Het gezamenlijke zorgcoördinatiepunt bevindt zich in Zwolle. © Medrie

Proef van gezamenlijk spoedzorgloket in regio IJsselland gaat nieuwe fase in

Een proef in de regio IJsselland waarbij alle spoedvragen voor de ambulance, huisartsenpost en wijkverpleegkundige op één centrale plek binnenkomen, gaat een nieuwe fase in. De samenwerkende partijen hebben subsidie gekregen om verder te werken aan het gezamenlijke zorgcoördinatiepunt.

In het najaar van 2017 is het gezamenlijke zorgcoördinatiepunt begonnen als een zogenoemd springplankproject. Het is een samenwerking van Ambulance IJsselland, huisartsenorganisatie Medrie, Icare, Dimence, Zorgcentrale Noord en Carinova. De zorgaanbieders willen hiermee een antwoord geven op de toenemende druk op de acute zorg. In het pand van Medrie, vlakbij ziekenhuis Isala in Zwolle, zitten een verpleegkundig centralist van de thuiszorg, een centralist van de meldkamer ambulancezorg en een triagist van de huisartsenpost bij elkaar om zorgvragen in behandeling te nemen.

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’