Volledig scherm
De eerste keer, campagnefilmpje provincie Overijssel © Provincie Overijssel

Provincie Overijssel lokt jongeren met dubbelzinnig campagnefilmpje: ‘het was een klein potloodje’

Provincie Overijssel doet z'n best om zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te lokken. Een humoristisch bedoeld campagnefilmpje over ‘de eerste keer‘ moet helpen om jongeren naar de stembus te krijgen. 

,,Soms bedenk je spontaan iets met een collega en heb je binnen 5 minuten een script uitgeschreven. Zo ging dat met onze campagnefilmpjes over de ‘eerste keer’, speciaal gericht op jongeren. Ze slaan enorm aan via de sociale media’’, meldt een woordvoerder.  

De video zit vol dubbelzinnige opmerkingen over 'de eerste keer’. Grappig? Oordeel zelf:

De provincie houdt speciaal voor jongeren een ‘DemoCrazy Tour’, waarmee het belang van stemmen en democratie duidelijk moet worden. Er worden daarom diverse scholen bezocht. Onlangs werd er een Escape Room in de Oude Statenzaal in Zwolle geopend die jongeren kunnen spelen. 

  1. Burgemeester en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’
    PREMIUM

    Burgemees­ter en wethouders kijken ogen uit in Zwolle tijdens ‘tweedaagse’

    Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Zwolle is de afgelopen twee dagen kriskras door de stad gereden om allerlei initiatieven te bekijken. Deze ‘Tweedaagse van de Verbinding’ wordt drie keer per jaar gehouden. ,,De bezoeken liepen uiteen van een natuurlijke speelplaats waar kinderen van top tot teen onder de bagger zaten tot een fabriek die juist ontzettend schoon was’’, blikt Michiel van Willigen (ChristenUnie) terug.