Volledig scherm
PREMIUM
Puzzelen in de oude Statenzaal. De escape room werd dit voorjaar geopend. © Pedro Sluiter Foto

Provincie Overijssel trekt de knip voor behoud oude Statenzaal in Zwolle

De provincie Overijssel legt 125.000 euro op tafel om de komende vijf jaren de oude Statenzaal in het centrum van Zwolle te kunnen blijven gebruiken. Daarmee wil ze de escape room in het pand behouden en andere activiteiten ontwikkelen.

Terwijl de gemeente Zwolle met potentiële huurders in gesprek is over de oude Statenzaal aan de Diezerstraat, heeft ze nu in ieder geval de garantie al binnen dat ook de provincie Overijssel een bijdrage levert. Gedeputeerde Staten laten weten dat er contact is geweest met de drie overgebleven initiatiefnemers die mogelijk aan de slag gaan in het pand en dat ze allemaal positief zijn over een samenwerking met de provincie. Overijssel kan dankzij de bijdrage aan de gemeente de oude Statenzaal een aantal dagdelen per week gebruiken voor activiteiten.

  1. Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep
    PREMIUM

    Hoe een verboden bruiloft in Zwolle door kon gaan, zonder dat iemand ingreep

    ‘Hij wil graag het stukje grond aan de Noorderkolk bij de Westerveldse Aa - dat mooie schiereilandachtige stukje - gebruiken als hij gaat trouwen volgend jaar op 29 juni.’ Een ambtenaar van de gemeentelijke vastgoedafdeling wordt op 28 september 2018 gebeld door bruidegom Martijn en mailt een collega met dit terugbelverzoek. Een paar dagen later krijgt de Zwollenaar een afwijzing van een andere ambtenaar, omdat het om een beschermd natuurgebied gaat. ‘Hij was zeer teleurgesteld en vol onbegrip’, schrijft de ambtenaar aan een collega.