Volledig scherm
PREMIUM
Birgit Michies © eigen foto

PvdA’er Birgit Michies stapt over naar CDA Zwolle

Birgit Michies, vorige raadsperiode nog gemeenteraadslid namens de PvdA in Zwolle, is bestuurslid geworden van het Zwolse CDA. Teleurstelling over de koers van de landelijke PvdA hebben geleid tot de overstap.

Michies (61), opgegroeid in een katholiek nest, speelde al langer met het idee de sociaaldemocraten te verlaten. Ze vindt onder meer dat de PvdA te ver doorgeschoten is in haar asielstandpunt. ,,Vluchtelingen zijn altijd welkom, maar bij de PvdA is het te vrijblijvend geworden.’’ Ze pleit voor meer opvang in de regio en een strenger beleid als het gaat om economische vluchtelingen.

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?