Jeffrey Satoor de Rootas bij zijn installatie als Swollwacht-raadslid
Volledig scherm
PREMIUM
Jeffrey Satoor de Rootas bij zijn installatie als Swollwacht-raadslid © Frans Paalman

Raadslid uit Zwolle stal 1200 euro uit fractiekas: ‘Dit is niet goed te praten’

updateSwollwacht-raadslid Jeffrey Satoor de Rootas verlaat de Zwolse gemeenteraad omdat hij geld uit de fractiekas heeft gehaald. In een verklaring meldt hij dat hij geld aan mensen in zijn omgeving heeft gegeven. Het gaat om ongeveer 1200 euro. ,,Ik heb dit niet voor eigen gewin gedaan maar het is niet goed te praten’’, erkent het raadslid.

 1. Dief slaat toe via kiepramen in nieuwbouwwijk Zwolle: ‘Het hele idee kwam van mijn oom’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  Dief slaat toe via kiepramen in nieuwbouw­wijk Zwolle: ‘Het hele idee kwam van mijn oom’

  De verdachte is gemaakt van oer-Hollandse trekdrop. Zijn armen zijn uitgerekt, dun, zitten tegen het breekpunt aan. Hij bezit van die telescoopbenen die geen trapje nodig hebben om een plafonnetje te witten. Het verschil met die befaamde snoepwaar is dit: trekdrop is zoet, meneer niet. Verre van. Op een bouwplaats in Zwolle heeft de man inductieplaten gestolen, ovens, afzuigkappen. Zijn lange vingers gingen er met een zaagtafel vandoor.
 2. Hoofdrolspeler drugsoorlog Zwolle schiet bij moordpoging terug omdat hij ‘in de overlevingsstand zit’
  PREMIUM

  Hoofdrol­spe­ler drugsoor­log Zwolle schiet bij moordpo­ging terug omdat hij ‘in de overle­vings­stand zit’

  Acht keer schoot Emin Y. in oktober in Zwolle op een auto in Holtenbroek. Om zijn leven te beschermen, stelt zijn advocaat. Want seconden eerder werd Y. zelf beschoten vanuit de rode Renault. De schietpartij vloeide voort uit de Zwolse drugsoorlog. Y. en medeverdachte Ali Z. blijven in de cel voor hun rol in de cocaïnehandel. Dinsdag verschenen ze in de rechtbank.
 1. Sloopt corona dé winkelstraat van Zwolle? ‘Voor het wat wordt, moet je over een weg van ellende’
  PREMIUM

  Sloopt corona dé winkel­straat van Zwolle? ‘Voor het wat wordt, moet je over een weg van ellende’

  Lege winkelpanden in de Diezerstraat, de binnenstad staat landelijk in de top 10 van meest door corona getroffen winkelgebieden en we lezen berichten over (inter)nationale ketens die in de problemen zitten. Hoe gaat de Zwolse binnenstad de komende jaren veranderen? We werpen een blik op de wereld achter de lege etalages met een Zwollenaar die al 25 jaar schuift met winkelpanden. ,,Tien jaar geleden waren telefoonwinkels booming, straks speciaalzaken en take-aways.’’